Sunday, November 13, 2005

Meksika usulü bulgur pilavi




Malzemeler:

Bir su bardagi kadar pilavlik bulgur
Bir adet tavuk gögsü
Yarim su bardagi kadar haslanmis bezelye (konserve ya da donmusuda olur)
Yarim su bardagi kadar konserve misir
Bir adet pirasa
2 dis sarmisak
Bir tatli kasigi soya sosu
Bir tatli kasigi curry (köri galiba türkcesi)
Tuz

Yapilisi:

Öncelikle bulguru 2 bardak su ile hic tuz koymadan pisirelim. Baska bir kapta (teflon tercihim) kusbasi dogranmis tavuk etimizi biraz yag ile pisirelim. (dikkat edin iyice pissin) Ardindan üzerine ince ince dogranmis sarmisagimizi, yine halka seklinde dogranmis pirasamizi, bezelye ve misiri ekleyelim. Sürekli karistirarak pismelerini saglayalim, daha sonra soya sosumuzu ve curry i ekleyerek güzelce karistiralim. (soya sosuna dikkat cok tuzlu oldugundan ayrica tuz eklemek gereksiz, tadarak kendiniz karar verin. En son bulgurumuzu ekleyerek güzelce karistiralim ve afiyetle ham haam :)))

0 Comments:

Post a Comment

<< Home